Väärään kohteeseen osuva boikotti

HYVÄT ASIAKKAAMME!

Kiitos asiakkaillemme, kun käytätte Teboil-asemien palveluja ja näin annatte meille mahdollisuuden jatkaa toimintaamme.

Teboil-boikotin tarkoitus on ollut estää rahan kanavoituminen Venäjän hyökkäyssotaan. Boikotin tarkoitus on kannatettava. Teboil-lipun alla toimivat, yksityisten suomalaisyrittäjien vetämät huoltoasemat, eivät silti ole oikeita tai vaikuttavia kohteita boikotin tarkoitusperien edistämiselle.

Teboil-asemilla myytävät öljypohjaiset tuotteet ovat pääosin kotimaiselta kumppanilta ja läntisestä Euroopasta. Siksi kauppiaiden on ollut helppo sitoutua noudattamaan EU-päätöstä, jossa luovutaan asteittain venäläisen raakaöljyn ja öljytuotteiden tuonnista Venäjältä. Teboilin pumpulla asiakas saa samasta länsieurooppalaisesta lähteestä ostettua polttoainetta kuin muiden huoltoasemaketjujen asemilla. Kaikkien kate syntyy autohuollosta, tasokkaasta lounas- ja kahvilatarjoilusta sekä muusta sisäkaupasta.

Teboil-kauppiaat noudattavat Suomen lakeja ja maksavat verot Suomeen. He ovat luotettavia ja lainsäädäntöä noudattavia liikekumppaneita.  Teboil-kauppiaat ovat olleet maanlaajuisesti kelvollisia työllistäjiä. Noin 115 asemaa on taannut työpaikan noin tuhannelle suomalaiselle työntekijälle. Haluaisimme ja toivoisimme näin olevan jatkossakin. Kauppiaat ovat erittäin ylpeitä ahkerasta ja ammattitaitoisesta henkilökunnastaan.

Teboilin omistava Lukoil on yksityinen osakeyhtiö, joka on listattu Lontoon, Frankfurtin ja Moskovan pörsseissä. Lukoil on ainoita venäläisyhtiöitä, joka on ääneen tuominnut kammottavan sodan. Yhtiön pääjohtaja ja silloinen hallituksen puheenjohtaja erosi sodanvastaisen lausunnon jälkeen tehtävistään. Mediatietojen mukaan yhtiön seuraava hallituksen puheenjohtaja kuoli sittemmin syyskuussa hämärissä olosuhteissa. Teboil tai sen omistajat eivät ole EU:n, UK:n tai Yhdysvaltain Venäjän hyökkäyssodan johdosta asettamien pakotteiden tai rajoitusten piirissä.

Teboil ei ole sodan alkamisen jälkeen tulouttanut euroakaan omistajalleen Lukoilille.

Lopetetaan väärään kohteeseen osuva boikotti

Teboil-kauppiaat ovat öljy-yhtiönsä omistuspohjan vuoksi helppo maali, mutta väärä kohde boikotille. Teboil-kauppiaat haluavat taata työpaikat ja jatkaa omistamiensa suomalaisten perheyritysten tarinaa.
Pyydämme kohteliaimmin, että epäoikeudenmukainen ja väärään kohteeseen osuva boikotti lopetetaan.

Suomessa 27. päivänä syyskuuta 2022

Teboil-Kauppiaat ry
Liikennepalvelukauppiaat ry
Suomen Yrittäjät